De IJsclub Radboud uit Medemblik is opgericht in 1904 en is de oudste vereniging van Medemblik met ca. 600 ijsleden. Eerst werd er geschaatst op de Westerhaven van Medemblik maar vanaf 1960 werd er een ijsbaan gemaakt aan het Opperdoezerpad.  De ijsclub is aangesloten bij de KNSB en vormt samen met de IJsclubs Onderdijk; Wervershoof; Hauwert; Nibbixwoud; Abbekerk; Twisk en Opperdoes het IJsdistrict Medemblik. In het winterseizoen worden de leden van de vereniging  bij ijs of geen ijs,  2x in de gelegenheid gesteld om op de IJsbaan in Hoorn te schaatsen op kosten van de vereniging en het IJsdistrict. Als er weer eens een winter is met voldoende ijs, wordt de ijsbaan natuurlijk een gezellige en sportieve plaats voor onze leden. En het organiseren van de toertochten over de sloten in de polder wordt niet vergeten!

 

Onder leiding van toenmalig voorzitter Jan Kamps werd op 24 september 1994 een skeelerbaan geopend met een 400-meter baan op dezelfde locatie als de ijsbaan. Zo kon de vereniging meer gebruik maken van de ruimte waarover werd beschikt, namelijk in de winter een 400-meter schaatsbaan en in de zomer een skeelerbaan. De vereniging beschikt over een gezellige kantine waarbij het in de kantine zowel bij vorst in de winter als in het zomerseizoen goed en gezellig vertoeven is aan het Opperdoezerpad nr. 1 in Medemblik.

 

In 2016  is de baan na eerdere renovaties en uitbreidingen weer aangepast aan de laatste eisen en wedstrijdvormen van de inline skate sport. Vanuit de alsmaar groeiende, succesvolle vereniging was er vraag naar nieuw en vooral meer asfalt. Vanaf 2016 beschikt de baan over verschillende (weg)parcoursen en pleintjes, waarop (inter)nationale wedstrijden gereden kunnen worden en er vele trainingsvormen op inline-skates beoefend kunnen worden. Deze vernieuwingen zijn mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de Provincie Noord-Holland en met medewerking van vele vrijwilligers. 

 

Ingaande 2016 bestaat de 'IJsclub Radboud' als een zelfstandige vereniging met als 'zuster' vereniging Radboud Inline Skating. 

Radboud Inline Skating. richt zich geheel op de ontwikkeling van de inline skatesport in al zijn facetten. Bezoek deze vereniging via het adres : http://radboud-inlineskating.nl/